fredag 7 januari 2011

Årskrönika 2010

Usch va jag är dålig på att blogga... Jag hinner inte med det helt enkelt. Ifjol skrev jag en årskrönika för att sammanfatta vad som hänt mig och mina nära och nu har jag bestämt mig för att göra en favorit i repris.

2010 har varit ett innehållsrikt år

Januari: Mycket av mina tankar i januari handlade om bebis förstås som växte och växte i magen och förberedelser med inköp av diverse bebisprylar. Nu började det kännas verkligt att vi skulle bli föräldrar. Vår första träff med föräldragruppen och jag är idag glad för de människor som ingick i just vår grupp. Vi har jätteroligt tillsammans! Januari bjöd annars på riktigt kallt väder, i flera veckor pendlade temperaturen mellan -20 till -30 och det är kallt för att vara Östersund.

Februari: Linda och Mattias blev föräldrar till en liten Alva, så himla söt. Jag och Johanna var på en av delfinalerna i Melodifestivalen i Ö-vik. Riktigt skoj! Jag och Lars firade ettårig bröllopsdag med god mat i flera dagar. Jag hade nedräkning till dagen jag skulle gå på mammaledighet, längtade otroligt mycket efter 1 mars. Den 20:e februari snubblade jag när jag gick hem från jobbet och landade rakt på magen, livrädd att jag dödat bebis ringde jag 112 och fick sedan komma in på förlossningen för en extra koll att allt stod rätt till. Det gjorde det!

Mars: Jag inledde mammaledigheten med en låååång vila i Lillhärdal. I övrigt tapetserade vi om i vardagsrummet, jag fyllde 28 år. Vi handlade lite prylar från IKEA online som jag fick hjälp med att montera ihop av Per. Jag tittade otroligt mycket på tv på dagarna och bara vilade. Mådde prima och fikade med brudarna i F-gruppen någon gång i veckan. Vi köpte ny bil som skulle levereras först i början på juni. Dagen D närmade sig och nätterna i närheten av vårt datum låg Lars på helspänn. Påsken firades i Östersund, dåligt väder och pissljummen oboy och jag = SUR. Lars tvingade mig att åka med på isvägen över Storsjön. Jag var livrädd men tänkte att kanske kan det få bebis att komma. Men icke sa nicke. Anna Bergendahl vann svenska uttagningen av Melodifestivalen, hon var inte min favorit.

April: Nu började jag och Lars tro att vi blivit blåsta på det här med bebis. Skulle det verkligen komma någon bebis. Vi var två kvar i F-gruppen som inte hade fått. Alla metoder testades, förutom den så kallade "Färdknäppen" Nej gudskelov bespara mig. Varför ska jag utsätta Lars för att behöva styra runt med en kvinna stor som en Stena Line i sänghalmen. Nää, nån mutta får det vara. =)´ Den 8:e april var vi inbokade hos specialistmödravården för en överburenhetskontroll (måste vara världens längst ord). Kontrollen visade på att mitt blodtryck hade ökat för mycket och då vill de sätta igång förlossningen, vi fick tid för igångsättning dagen efter. När vi kom ut från sjukhuset var jag helt skärrad, fan Lars vi ska bli föräldrar i morgon. Man fattade ingenting! Vad som sedan hände... ja läs inlägget Poppa har kommit Följande dagar i april lärde vi känna vår nya familjemedlem. Fick inte mycket gjort på dagarna, mest mys i sängen.

Maj: Det mesta i vårt liv handlade om Fanny och hennes vikt. Hon gick inte upp i den takt man vill att bebisar ska fläska på sig. Varje besök hos BVC var en pina, vad skulle vågen säga. Men i början av maj så vände det och hon började gå upp i den takt som hon skulle. Det var en otrolig lättnad! I övrigt åkte jag och Lars runt i farmor och farfars gamla svarta SAAB eftersom vi sålt vår röda fina sportbil. Det funkade men gud va vi längtade efter vår Skoda Superb. En längre tur till Stugun på fotboll blev det i den svarta faran. Johanna och Antes Ture kom till världen.

Juni: Vår bil kom och jag och Fanny var till Lillhärdal på studenten. Jag var chaufför till David och Mattias. Vi bjöd på vårt drömhus och midsommar firade vi i Härjeåsjön. Vi förlorade budgivningen och vi deppade lite.

Juli: Husbudningen tog en ny vändning, de som vunnit budgivningen drogs sig ur och det blev klart att vi skulle få köpa. Sista september blev överträdelsedag. Vi började förbereda försäljning av vår egen älsklingslya, jag fick lite separationsångest. För första gången på VÄLDIGT många år var jag inte på Härdalsyran utan på bröllop på Gotland. Åsa och Åke skulle gifta sig och vi hade bokat boende i Ljugarn. Morsan var ansvarig bokare. När vi skulle åka på båten upptäcktes det att våra biljetter (Stina, Lars & Fannys) inte var betalade. Vi fick inte kliva ombord utan istället köpa nya biljetter och ställa oss i en väntkö eftersom det var fullt på båten, visade det sig att någon som hade biljett inte dök upp kunde vi få deras plats. Hur som helst vi kom med och allt var frid och fröjd. Samma situation blev det ju för oss på hemvägen eftersom vi inte hade några biljetter då heller. Bröllopet var riktigt fint, jag och syrran gjorde ett framträdande och Lars och Magnus drog Raukskämt, blev mycket lyckat. Juli avslutades som vanligt med Storsjöyran, Kent, Lars Winnerbäck och The Ark. Jag var luspank och kunde bara gå på lördagen och se Winnerbäck och det tack vare min syster som betalade biljetten.

Augusti: Sandra och Jocke blev föräldrar till Norah. Det blev klart att vi skulle sälja lägenheten privat. Vi begärde det pris som vi skulle vara nöjda med och det fick vi. Efter att detta var klart blev det förberedelser för flytt, vi passade också på att byta bank.

September: Ett 60-års kalas i Lillhärdal, morbror Gunnar hade partaj. Jag och syrran gjorde återigen ett litet framförande. Övrig tid i september ägnades åt att packa kartonger och städa ur skåp. Sista september gick flyttlasset.

Oktober: Allt som har med hus att göra stod på schemat, ansa buskar, klippa gräsmattan och kratta löv. Känns ju ändå bra när man gör det för sig själv och inte för någon annan. En tur ner till Orsa på kalas, Magnus firade 40 år med Patriks Combo som underhållning. Ett roligt kalas med många skratt åt både det ena och det andra. Mest skratt åt tanten som somnade ståendes.

November: November månad var en evig väntan på att Jämtkraft skulle bli klar med indragningen av fjärrvärme. Den 14 november hade vi dop för Fanny i Lillhärdals kyrka. Moster Anna sjöng och Leif Westberg var prelle. I slutet av november gick Östersund kommun ut med att en parasit tagit sig in i de kommunala vattenledningar och att denna var anledningen till att många haft magsjuka. Både jag och Lars insjuknade. I två veckors tid fick man springa till toaletten om det tryckte på, inget annat vågade man. Syrran retades med att hon kunde fisa utan att det kom i brallan...

December: Äntligen, fjärrvärme installerat. Pappa och Magnus kom hit under världscuppremiären av skidskytte och Östersund bjöd på väldigt kallt väder. ACO och Helena gjorde bra ifrån sig, premiärloppet vanns av Anna-Carin och Helena kom trea. Vilken start!
Carro och Patrik fick en bebis fem veckor före vad som var väntat, lille Anton ville ut tidigare. Julen firades i huset med hela Pihlströms och mamma och pappa. En riktigt mysig jul men inte som vanligt eftersom jag är så van att fira i Lillhärdal. Innan nyåret kom tittade Axel ut, även han några dagar tidig. Stolta föräldrar vad Maddis och Finn som lånade vårt hus när vi firade nyår i Sörsjön. På väg till Sörsjön krockade Anna och Magnus, jag och Lars stod vid vägkanten och såg hela krocken, fruktansvärd syn men alla klarade sig utan allvarligare skador. Nyåret firades som vanligt tillsammans med Hedemorafölket!

Nu hoppas vi att 2011 blir ett lika innehållsrikt år, husköp, ny bil och barn kommer troligtvis inte finnas med i 2011 års årskrönika. Men en massa annat spännande har jag att se framemot. Bland annat ska jag och syrran till London i mars och se musikalen Thriller.

2 kommentarer:

  1. Men söta du vad det är roligt att läsa din sammanfattning av året! Det måste vara en konst att komprimera ett helt år på så få rader.
    Stor kram

    SvaraRadera
  2. Ja, jättekul att läsa!! Du skriver så underhållande. Vi får hitta på lite knas i London så det blir lite innehållsrikt i år också. Vad ska vi hitta på för att toppa bäbis, bilbyte och husköp?

    SvaraRadera